לבבות שוקולד צ'יפס
מרכיבים (35-40 יחידות):
50 גר׳ חמאה מומסת
90 גר׳ (1/3 כוס + כף) סוכר לבן
1 ביצה (L)
1 כפית תמצית וניל
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן
5 גר׳ (1/2 שקית) אבקת אפייה
50 גר׳ שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ׳יפס לבן/חום
אופן ההכנה:
בקערה שמים את החמאה והסוכר וטורפים היטב תוך הוספת הביצה. טורפים עד קבלת תערובת בהירה.
מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשוקולד הקצוץ ובאמצעות כף עץ מערבבים לעיסה דביקה אך אחידה.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דק׳.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס״מ.
באמצעות חותכן עוגיות בצורת לב קורצים עוגיות ומניחים במרווחים בתבנית.
אופים בתנור 12-15 דק׳ עד שהעוגיות זהובות אך לא שחומות מידי.
מוציאים ומצננים בטמפ׳ החדר.
שומרים בצנצנת אטומה.
- ערך קלורי ליחידה 40-45 קק״ל (בהתאם לכמות)
- לגרסה פרווה, ניתן להמיר את החמאה ב- 30 גר׳ (3 כפות) שמן קוקוס