לחמניות גבינה של פעם
מרכיבים (20-22 יחידות):
210 גר׳ (1.5 כוסות) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
250 גר' (גביע) קוטג׳ 5%
75 גר׳ (פס בעובי שתי אצבעות) גבינה בולגרית 5% מגורדת
1 ביצה (M)
75 גר׳ (1/3 כוס) שמן קנולה / חמאה מומסת
לציפוי- שומשום / קצח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה, והשמן ומערבבים לאיחוד כל המרכיבים.
יוצרים 22 כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים במרווחים אחד מהשני.
מפזרים מעל שומשום / קצח ומכניסים לתנור למשך 15-25 דק׳, עד שהלחמניות משחימות.
- ערך קלורי ליחידה- 85 קק"ל
- ניתן לשמור במקפיא / במקרר