לחמניות זיתים
מרכיבים (11 יחידות):
210 גר' (1.5 כוסות) קמח לבן
1 ביצה (L)
125 גר' (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 15%
60 גר' (2 כפות) ממרח זיתים
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה מערבבים את כל המרכיבים באמצעות כף עץ. הבלילה יוצאת מעט דביקה ולכן ניתן להיעזר בשתי כפות על מנת ליצור כדורים.
ניתן להרטיב את קצות האצבעות במים ולסדר את צורת הלחמניות.
אופים 12-15 דק' עד שתחתית הלחמניות שחומות.
- ערך קלורי ליחידה- 110 קק״ל