מאפה גבינות
מרכיבים (25 יחידות):
1 חב׳ בצק עלים
250 גר' (גביע) קוטג׳ 5%
230 גר׳ (קצת פחות מחצי חבילה) גבינת כנען 5%
50 גר׳ (פרוסה בינונית) גבינה בולגרית 5%
מלח, פלפל
להברשה:
1 ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
מפשירים ערב לפני ההכנה את בצק העלים במקרר.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ.
בקערה מערבבים את הגבינות למרקם אחיד.
פורסים את הבצק על משטח עבודה ומורחים את מלית הגבינות בצורה אחידה.
מגלגלים לרולדה ארוכה ופורסים באמצעות סכין חדה ל- 25 שושנים.
מניחים את השושנים בתבנית על הצד הרחב שלהן ומסדרים כך את כל הכמות.
מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
מעבירים לאפייה של 45-50 דק׳, או עד שהמאפה משחים בצורה אחידה ונראה אפוי גם בחלק הפנימי.
- ערך קלורי לכל שושנה- 145 קק״ל
- ניתן לקצר את זמן ההפשרה על ידי שימוש בתוכנית ההפשרה במיקרוגל