מאפה פסטו וארבע גבינות
מרכיבים:
500 גר' (1/2 אריזה) בצק עלים
2 כפות ממרח פסטו
2 פרוסות גבינה צהובה 15% חתוכה לחצאים
125 גר' (1/2 גביע) קוטג' 5%
125 גר' (1/2 אריזה) גבינה בולגרית 5%
75 גר' (1/2 אריזה) כדורי מוצרלה בייבי
לאפייה-
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה. בקערה מערבבים את גבינת הקוטג' יחד עם גבינת הבולגרית.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים למלבן (שימו לב לא לרדד יותר מידי על מנת שהבצק לא יקרע).
מורחים על גבי הבצק את ממרח הפסטו באופן אחיד וגם בקצוות.
מניחים את תערובת הקוטג' והבולגרית לאורכו של מלבן הבצק. לאחר מכן מסדרים בשורה לאורך את כדורי המוצרלה ולבסוף את פרוסות הגבינה הצהובה.
מגלגלים לרולדה הדוקה ומקפלים לשבלול.
מניחים את הבורקס על גבי תבנית אפייה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
אופים 50-60 דק', עד שהבורקס משחים ואפוי גם בחלקו הפנימי.
- ניתן לפרוס את הבורקס ל-16 פרוסות, ערך קלורי לפרוסה- 160 קק"ל
- לגרסה נטולת גלוטן- השתמשו בבצק עלים לל"ג