מאפה שמרים וגבינות
מרכיבים (20 יחידות):
לבצק-
500 גר' (3.5 כוסות) קמח לבן
8 גר' (כף) שמרים יבשים
15 גר' (כף) סוכר
1 ביצה (M)
200 גר' (גביע) אשל
1 כף שמן זית
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
1 כפית מלח
למלית-
250 גר' (אריזה) גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות
250 גר' (אריזה) גבינת חמד 5% חתוכה לקוביות
125 מ"ל (1/2 גביע) שמנת לבישול 9%
1 ביצה (M)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את הביצה, האשל והשמן וממשיכים לערבל.
מוסיפים בהדרגה את המים- שימו לב! ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים, הבצק צריך להיות אחיד וגמיש אך לא דביק מידי למגע.
ממשיכים לערבל עוד כ-8 דק'. דקה לפני הסיום מוסיפים את המלח.
משמנים קערה, מניחים את הבצק בתוכה ומכסים במגבת. מתפיחים במקום חמים כשעה או עד הכפלת הנפח.
*במידה ונתקלת ביום קריר, הדליקי את תנור הבישול על 50 מעלות והתפיחי את הבצק בתוכו.
בינתיים מכינים את המלית- מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
לאחר התפיחה, מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי 2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
מניחים כל עיגול בצק על תבנית שקעים חד פעמית, כך שהעיגול "ישב" על דפנות התבנית.
מניחים כף מהמילוי במרכז הבצק ונותנים לו להתקפל בצורה פרח לתוך התבנית.
*שימו לב לתמונות בהמשך
חוזרים על הפעולה עם כל הכמות.
מניחים את המאפים לתפיחה נוספת כ-30 דק'. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים כ-35-40 דק' עד שהמאפים משחימים בצורה אחידה.
- ערך קלורי ליחידה- 160 קק"ל
- ניתן לארוז את המאפים אחד- אחד בנייר כסף ולשמור בהקפאה