מאפינס בצל וגבינה בולגרית
מרכיבים (11 יחידות):
3 בצלים קצוצים
250 גר' (גביע) שמנת לבישול 15%
70 גר' (1/2 כוס) קמח לבן
2 ביצים (M)
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
125 גר' (1/2 אריזה) גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית שקעים.
מחממים מחבת על להבה בינונית, מתיזים ספריי שמן ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים.
מערבבים היטב ליצירת בלילה אחידה נטולת גושי קמח.
יוצקים לשקעים לקבלת 11 יחידות מאפינס ואופים 30-35 דק' או עד שהמאפינס שחומים.
שומרים במקרר 3-4 ימים או בהקפאה למשך זמן ארוך יותר.
- ערך קלורי ליחידה- 106 קק״ל
- לגרסה דלה / נטולת גלוטן- ניתן להשתמש בקמח כוסמין או תחליפי קמח לל"ג