מאפינס סופגניות ב-4 טעמים
מרכיבים (8 יחידות):
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן
2 ביצים (L)
50 גר׳ חמאה מומסת
60 גר׳ (1/4 כוס) סווטינגו
30 גר׳ (2 כפות) סוכר לבן
200 גר' (גביע) אשל
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל
למילוי- כל ממרח מתוק שתבחרו
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, הסווטינגו, החמאה והאשל.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ותמצית וניל ומערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
יוצקים לכל שקע בלילה עד לחצי מגובה השקע.
מניחים כפית ממרח מתוק ויוצקים מעל עוד בלילה כך שבסופו של דבר- כל שקע יהיה מלא כ-3/4 מהגובה.
הממרחים שאני שמתי:
נוטלה, מובנפיק (ממרח אגוזי לוז), לוטוס ובייגלה מלוח של גולדה.
מכניסים לאפייה של 35 דק׳ או עד שהמאפינס תפוחים, שחומים בצורה אחידה וקיסם יוצא לח.
מצננים היטב.
לקישוט- מחממים במיקרוגל 30 שנ׳ כפית-שתיים מכל ממרח ששמנו כמילוי ומורחים בעדינות על המאפינס.
אפשר לפזר פצפוצי שוקולד / סוכריות מתוקות וכו׳.
- ערך קלורי ליחידה ללא מילוי- 165 קק"ל
- ערך קלורי ליחידה עם מילוי- 215