מאפינס פטריות כשר לפסח (ללא גלוטן)
מרכיבים (10 יחידות):
1 אריזת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס
250 גר' (גביע) קוטג׳ 5%
100 גר' (1/3 כוס) שמנת לבישול 15%
3 ביצים (L)
25 גר׳ (1/4 כוס) קורנפלור
מלח, פלפל,
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן. מוסיפים את הקוטג' והשמנת ומערבבים.
מוסיפים את הפטריות, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב.
יוצקים את הבלילה לתוך תבנית השקעים כך שכל שקע יהיה מלא עד 3/4 מהגובה.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דק׳ עד שהמאפינס תפוחים ושחומים.
המאפינס מאבדים מגובהם כאשר הם מצטננים וזה בסדר.
- לגרסה פרווה- ניתן להמיר את הקוטג' בתחליף גבינה על בסיס סויה ואת השמנת בשמנת צמחית באותה הכמות
- ניתן להמיר את הקוטג' בגבינה לבנה באותה הכמות
- השמנת מעשירה את המאפה ובעיני עושה פלאים, אבל ניתן להמירה בחלב / תחליף חלב באותה הכמות
- המאפה מצוין כל השנה גם לרגישות לגלוטן
- ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח ללא גלוטן באותה הכמות
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 10)- 83 קק"ל