מאפינס קרמבל תפוחים
מרכיבים (8 יחידות):
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן או שילוב עם כוסמין מלא
100 גר׳ (1/2 כוס) ממתיק- 50 גר' סוכר + 50 גר' ממתיק סוויטנגו
2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
2 ביצים (M)
200 גר' (גביע) שמנת אורגינל 9%
1 כפית תמצית וניל
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 כפית קינמון
לקרמבל-
1.5 כפות קמח
1 כף ממתיק סוויטנגו / סוכר לבן
25 גר׳ חמאה מומסת / שמן באותה כמות
מעט קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את השמנת ותמצית הוניל ומערבבים.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והקינמון.
לבסוף מוסיפים את התפוחים החתוכים ומערבבים.
מעבירים את הבלילה לשקעים (ממלאים את השקע כמעט לגמרי).
מכינים את הקרמבל- בקערה קטנה מערבבים את מרכיבים הקרמבל ומפוררים בידיים מעל כל מאפינס.
מכניסים לתנור ואופים 35-40 עד שהמאפינס שחומים ותפוחים.
- ערך קלורי ליחידה- 185 קק"ל