מאפינס שוקולד עשיר
מרכיבים (8 יחידות):
2 ביצים (L)
200 גר' (גביע) אשל
1 כף שמן קנולה
120 גר׳ (1 כוס פחות כף) קמח לבן
15 גר׳ (2 כפות) קקאו
50 גר׳ (1/4 כוס) סוכר לבן
60 גר׳ (1/4 כוס) ממתיק סווטינגו
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
50 גר׳ שוקולד מריר 70%
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
קוצצים דק את השוקולד.
בקערה טורפים ביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והסווטינגו ומערבבים היטב.
מוסיפים אשל, שמן ותמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד התערובת.
מוסיפים לתערובת את השוקולד הקצוץ ומאחדים.
יוצקים את הבלילה אל השקעים וממלאים כמעט עד הסוף כל אחד מהם.
אופים כ-35 דק׳ או עד שהמאפינס יציבים למגע וקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים 10 דקות כשהמאפינס בתנור עם דלת פתוחה ומגישים.
ניתן לשמור בהקפאה / במקרר.
מומלץ לחמם לפני ההגשה.
- ערך קלורי ליחידה- 170 קק״ל.
- לגרסה טבעונית- ניתן להמיר כל ביצה ב- 50 גר׳ רסק תפוחים לא ממותק / 50 גר׳ בננה מרוסקת. את האשל ניתן להמיר במעדן סויה בטעם טבעי ובאותה כמות.
- ניתן להמיר את הסווטינגו בסוכר לבן באותה הכמות (יש לקחת בחשבון שהערך הקלורי יעלה).
- לא מתחברות לטעם שוקולד מריר? ניתן להחליף בשוקולד חלב.