מאפינס תותים ובלונדי
מרכיבים (8-10 יחידות):
120 גר׳ (1 כוס פחות כף) קמח (חצי מהכמות לבן וחצי כוסמין מלא)
75 גר׳ (1/3 כוס) סוכר
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
2 ביצים (L)
125 מ״ל (1/2 גביע) שמנת לבישול 9%
250 גר׳ תותים קפואים
50 גר׳ שוקולד בלונדי קצוץ (או כל סוג שוקולד אחר לבחירתכן)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
שמים את התותים בקערה עם מים רותחים למשך 5 דק׳ עד שיפשירו וכשהם מפשירים- חותכים אותם גס.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ולאחריו את השמנת.
מוסיפים את הקמח, אבקת הסוכר והשוקולד ומטמיעים היטב בבלילה.
מוסיפים את התותים ומקפלים לתערובת.
יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דק׳ עד שהמאפינס שחומים ותפוחים.
שומרים את המאפינס במקרר / במקפיא ומחממים לפני ההגשה.
- ערך קלורי ליחידה- 145-180 קק״ל בהתאם לכמות.
- ניתן להשתמש בתותים טריים או להמיר בפירות יער.