מוקפץ חזה עוף
מרכיבים (8 מנות):
1 ק״ג חזה עוף חתוך לקוביות
200 גר׳ (1/2 אריזה) אטריות אורז רחבות
2 גזרים קלופים וחתוכים למקלות דקים
1/3 כרוב לבן פרוס
1 פלפל צהוב חתוך למקלות
2 כפות שמן שומשום
לרוטב-
1/2 כוס רוטב סויה (עדיף מופחת נתרן)
2 כפות חומץ בין יין לבן
1 כף קורנפלור
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
משרים את אטריות האורז במים רותחים למשך 10 דק׳. ניתן לקצרן באמצעות מספריים.
בסיר קטן שמים את מרכיבי הרוטב ומערבבים כך שכל הקורנפלור נטמע בנוזלים והרוטב מסמיך.
מורידים מהאש.
מחממים ווק על להבה בינונית ושמים 1 כף שמן שומשום. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד השחמה קלה.
אם הצטברו נוזלים- נפתרים מהם. מוציאים את העוף המבושל לצלחת ומחזירים את הווק לגז.
מוסיפים את כף השמן הנותרת ואת מקלות הגזר. מטגנים 4-5 דק׳ או עד שהגזר משחים מעט.
מוסיפים את הכרוב והפלפל ומקפיצים יחד עד שהירקות מאבדים מנפחם.
שימו לב שלא מצטברים נוזלים בשלב זה. אם הצטברו- היפתרו מהם והמשיכו להקפיץ את הירקות.
מוסיפים את קוביות העוף ומחצית מהרוטב ומקפיצים יחד.
מוסיפים את אטריות האורז ומערבבים היטב.
מתבלים במלח ופלפל, מקשטים עם פטרוזיליה/כוסברה/בצל ירוק.
- במקום חזה עוף אפשר להשתמש בטופו.
- את יתרת הרוטב שומרים בצנצנת במקרר ומשתמשים בפעמים הבאות.