מקלובה פרגיות
מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות-בינוניות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4-5 שיני שום פרוסות
2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול
50 גר' (1/4 כוס) שמן זית
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1.5 כפית מלח
1/2 כפית אבקת מרק
פלפל שחור
1/2 כוס אורז
1.5 כוס מים
אופן ההכנה:
מערבבים את הפרגיות עם הירקות והתבלינים בקערה ומניחים במקרר למנוחה. ככל שתשרו את התערובת יותר, כך היא תקבל יותר טעמים, ממליצה להשאיר ללילה.
מעבירים את תערובת הפרגיות והירקות לתבנית פיירקס גדולה, מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור לאפייה של לפחות 2.5 שעות, 150 מעלות.
כעבור שעתיים וחצי מוסיפים את האורז ואת הנוזלים, מחזירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות למשך 40-60 דקות או עד שהאורז, תפו"א והגזר התרככו ומרבית הנוזלים התאדו.
מורידים את נייר הכסף, מגבירים את חום התנור ל-250 להשחמה למשך 5-7 דק'.
בתיאבון!
- ערך קלורי למנה (מתוך 8)- 400 קק"ל