מרק אפונה

קטגוריה || מרקים
איזה כיף ומנחם זה מרק! במיוחד שהמתכון הזה הוא בגדר ה"שגר ושכח"

מרק אפונה


 

מרכיבים (6 מנות):
2 בצלים
2 קישואים
1 גזר
1 כף שמן זית
300 גר׳ (1/2 שקית) אפונה עדינה קפואה
מלח, פלפל
1/2 כפית כמון
6-7 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים לטבעות.
מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים את השמן ואת הבצל ומטגנים 4-5 דק׳ עד שהבצל הופך לשקוף ומשחים קלות.
מוסיפים את הגזר ואת הקישוא ומטגנים כ-5 דק׳ נוספות.
מוסיפים את האפונה, מתבלים ושופכים את המים.
מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-50 דק׳.
מורידים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק עד כמה שניתן.
מתקנים טעמים ו/או מוסיפים נוזלים על מנת להגיע למידת הסמיכות הרצויה.

  • ערך קלורי למנה- 100 קק"ל
  • ניתן להוסיף עשבי תיבול- כוסברה, סלרי להעשרת טעמים
משביע ומחמם
קטגוריה || מרקים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.