מרק אפונה
מרכיבים (6 מנות):
2 בצלים
2 קישואים
1 גזר
1 כף שמן זית
300 גר׳ (1/2 שקית) אפונה עדינה קפואה
מלח, פלפל
1/2 כפית כמון
6-7 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים לטבעות.
מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים את השמן ואת הבצל ומטגנים 4-5 דק׳ עד שהבצל הופך לשקוף ומשחים קלות.
מוסיפים את הגזר ואת הקישוא ומטגנים כ-5 דק׳ נוספות.
מוסיפים את האפונה, מתבלים ושופכים את המים.
מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-50 דק׳.
מורידים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק עד כמה שניתן.
מתקנים טעמים ו/או מוסיפים נוזלים על מנת להגיע למידת הסמיכות הרצויה.
- ערך קלורי למנה- 100 קק"ל
- ניתן להוסיף עשבי תיבול- כוסברה, סלרי להעשרת טעמים