מרק ברוקולי
מרכיבים (6-8 מנות):
400 גר' (1/2 חבילה) ברוקולי קפוא או 1 ראש ברוקולי טרי
2 קישואים קלופים
2 בצלים קלופים
1 כף שמן קנולה
125 מ"ל (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 15%
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל לפי הטעם
מים רותחים
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל והקישואים לפרוסות.
מחממים סיר גדול, מוסיפים את השמן ומיד את הבצל.
מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ומוסיפים את הקישואים והברוקולי הקפוא. במידה והשתמשתן בברוקולי טרי, שטפו אותו לפני ותחלקו אותו לפרחים קטנים.
מערבבים את כל הירקות יחד ומתבלים.
מכסים במים רותחים (בערך 7 כוסות) ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הירקות מתרככים (משהו כמו 30-40 דק׳).
מורידים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק ללא ״גושים״.
מוסיפים את השמנת ומחזירים לבישול על להבה נמוכה לעוד 10 דק׳ תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מגישים.
- ערך קלורי למנה- 65-80 קק״ל (בהתאם לכמות המנות)
- ניתן להחליף את השמנת בקרס / חלב קוקוס