מרק ברוקולי

קטגוריה || מרקים
המתכון הזה פשוט וקל להכנה ובאופן מפתיע, במרקם קטיפתי עשיר שנדמה כאילו זרקנו לתוכו כמויות של שמנת. אבל לא! הוא כזה מטבעו

מרק ברוקולי


 

מרכיבים (6-8 מנות):
400 גר' (1/2 חבילה) ברוקולי קפוא או 1 ראש ברוקולי טרי
2 קישואים קלופים
2 בצלים קלופים
1 כף שמן קנולה
125 מ"ל (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 15%
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל לפי הטעם
מים רותחים

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל והקישואים לפרוסות.
מחממים סיר גדול, מוסיפים את השמן ומיד את הבצל.
מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ומוסיפים את הקישואים והברוקולי הקפוא. במידה והשתמשתן בברוקולי טרי, שטפו אותו לפני ותחלקו אותו לפרחים קטנים.
מערבבים את כל הירקות יחד ומתבלים.
מכסים במים רותחים (בערך 7 כוסות) ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הירקות מתרככים (משהו כמו 30-40 דק׳).
מורידים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק ללא ״גושים״.
מוסיפים את השמנת ומחזירים לבישול על להבה נמוכה לעוד 10 דק׳ תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מגישים.

  • ערך קלורי למנה- 65-80 קק״ל (בהתאם לכמות המנות)
  • ניתן להחליף את השמנת בקרס / חלב קוקוס
מרקם משי עשיר
קטגוריה || מרקים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.