מרק כתום

קטגוריה || מרקים
אמא טלי הייתה מכינה באופן קבוע את המרק הכתום בסוכות ומאז התאהבתי. הצעת הגשה שהיא בגדר חובת החובות- לפזר במרק גרעיני חמנייה קלויים. אתן תודו לי על זה (:

מרק כתום


 

מרכיבים (5-6 מנות):
2 בצלים
2 גזרים
2 בטטות
1 אריזה דלעת
1 כף שמן קנולה
מלח, פלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
4-5 כוסות מים
125 מ״ל (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 15% או שמנת צמחית

אופן ההכנה:
מקלפים את כל המרכיבים וחותכים לקוביות גסות.
מחממים סיר גדול על להבה בינונית.
שמים את השמן והבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ומעט שחום.
מוסיפים את הגזרים, הבטטות והדלעת ומטגנים כ-5 דק׳ נוספות עם מכסה סגור תוך ערבוב מידי פעם.
מתבלים, מוסיפים את המים ומכסים.
מבשלים על להבה נמוכה כ-50 דק׳ עד שכל הירקות רכים.
מורידים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק ללא גושים.
מוסיפים את השמנת ומחזירים לבישול נוסף של כ-10 דק׳ על להבה נמוכה.

  • ערך קלורי למנה- 190 קק״ל
  • ניתן לקלות על מחבת נון סטיק ללא שמן גרעיני חמנייה ולהגיש מעל המרק.
עשיר וטעים
קטגוריה || מרקים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.