מרק כתום
מרכיבים (5-6 מנות):
2 בצלים
2 גזרים
2 בטטות
1 אריזה דלעת
1 כף שמן קנולה
מלח, פלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
4-5 כוסות מים
125 מ״ל (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 15% או שמנת צמחית
אופן ההכנה:
מקלפים את כל המרכיבים וחותכים לקוביות גסות.
מחממים סיר גדול על להבה בינונית.
שמים את השמן והבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ומעט שחום.
מוסיפים את הגזרים, הבטטות והדלעת ומטגנים כ-5 דק׳ נוספות עם מכסה סגור תוך ערבוב מידי פעם.
מתבלים, מוסיפים את המים ומכסים.
מבשלים על להבה נמוכה כ-50 דק׳ עד שכל הירקות רכים.
מורידים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק ללא גושים.
מוסיפים את השמנת ומחזירים לבישול נוסף של כ-10 דק׳ על להבה נמוכה.
- ערך קלורי למנה- 190 קק״ל
- ניתן לקלות על מחבת נון סטיק ללא שמן גרעיני חמנייה ולהגיש מעל המרק.