מרק מנגולד, עדשים וירקות
מרכיבים (6 מנות):
5 עלי מנגולד (ללא הגבעול הלבן), חתוכים לרצועות
1/2 כוס עדשים ירוקות
2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
1 קישוא קלוף וחתוך לעיגולים
2 בצל קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1/2 דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל
1 כף שמן קנולה
7-8 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים סיר על להבה בינונית עם שמן בתוכו.
מטגנים את הבצלים עד שהופכים לשקופים ומוסיפים את המנגולד, גזר, הקישוא והדלעת. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעוד 2-3 דקות.
מוסיפים את העדשים והנוזלים.
מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה בינונית למשך 30-40 דקות או עד שהגזר והעדשים מתרככים.
ניתן להגיש כך או לטחון למרקם חלק.