מרק עדשים כתומות

קטגוריה || מרקים
המתכון הזה נולד בזכות נטע שלי, כשרק התחיל לאכול מוצקים והתחלתי לחשוף אותו בהדרגה לקטניות. מתכון מעולה לקטנטנים (מומלץ לטחון את המרק) ולמבוגרים כאחד!

מרק עדשים כתומות


 

מרכיבים (6 מנות):
300 גר' (1.5 כוסות) עדשים כתומות
2 בצלים חתוכים גס
2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
5 שיני שום פרוסות
1 כף שמן זית
2 גבעולי סלרי עלים חתוכים גס (העלים כולל הגבעול)
חופן כוסברה קצוצה
מלח, פלפל לפי הטעם
1/2 כפית מרק עוף
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
6-7 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים לטבעות.
מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים את השמן ואת הבצל ומטגנים 4-5 דק׳ עד שהבצל הופך לשקוף ומשחים קלות.
מוסיפים את השום, הגזר, הסלרי והכוסברה ומטגנים כ-5 דק׳ נוספות.
מוסיפים את העדשים, מתבלים ומוסיפים את המים.
מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-50 דק׳, עד שהגזר רך.
מתקנים טעמים ו/או מוסיפים נוזלים על מנת להגיע למידת הסמיכות הרצויה.
ניתן לטחון באמצעות בלנדר מוט למרקם חלק או להשאיר כך.

  • ערך קלורי למנה- 115 קק"ל
עשיר בטעמים
קטגוריה || מרקים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.