מרק עדשים כתומות
מרכיבים (6 מנות):
300 גר' (1.5 כוסות) עדשים כתומות
2 בצלים חתוכים גס
2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
5 שיני שום פרוסות
1 כף שמן זית
2 גבעולי סלרי עלים חתוכים גס (העלים כולל הגבעול)
חופן כוסברה קצוצה
מלח, פלפל לפי הטעם
1/2 כפית מרק עוף
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
6-7 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים לטבעות.
מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים את השמן ואת הבצל ומטגנים 4-5 דק׳ עד שהבצל הופך לשקוף ומשחים קלות.
מוסיפים את השום, הגזר, הסלרי והכוסברה ומטגנים כ-5 דק׳ נוספות.
מוסיפים את העדשים, מתבלים ומוסיפים את המים.
מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-50 דק׳, עד שהגזר רך.
מתקנים טעמים ו/או מוסיפים נוזלים על מנת להגיע למידת הסמיכות הרצויה.
ניתן לטחון באמצעות בלנדר מוט למרקם חלק או להשאיר כך.
- ערך קלורי למנה- 115 קק"ל