מרק קישואים וירוקים
מרכיבים (4-5 מנות):
2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
4 קישואים קלופים וחתוכים לטבעות
1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום פרוסות
200 גר' (1/4 שקית) כרובית מוקפאת
1 כף שמן קנולה
1 כפית מלח
1/4 כפית אבקת מרק
1/2 כפית אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור
חופן פטרוזיליה ונענע קצוצים
6 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול על להבה בינונית.
שמים את השמן, הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את הקישואים, הקולורבי והכרובית ומטגנים עוד 5-7 דק' או עד שהירקות מאבדים מעט מנפחם.
מתבלים, מוסיפים את המים ומכסים.
מבשלים על להבה נמוכה כ-50 דק׳ או עד שהקולורבי רך.
מורידים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק ללא גושים.
- ערך קלורי למנה- 190 קק״ל
- ניתן לוותר על הפטרוזיליה והנענע
- ניתן לקלות על מחבת נון סטיק ללא שמן גרעיני חמנייה ולהגיש מעל המרק.