נודלס עוף וירקות
מרכיבים (6 מנות):
500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
210 גר' (3 אריזות קטנות) אטריות נודלס
2.5 כפות שמן שומשום
1/4 כרוב לבן פרוס
1 גזר חתוך למקלות
1/2 אריזת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
4 שיני שום כתושות
1.5 כוסות ברוקולי קפוא
מלח, פלפל
לרוטב-
100 גר' (1/3 כוס) רוטב סויה
40 גר' (2 כפות) מייפל טבעי
10 גר' (1 כף) חומץ בין יין לבן
5 גר' (1 כפית) קורנפלור
אופן ההכנה:
משרים את הנודלס בקערה עם מים רותחים כ-10 דק', עד שהנודלס מתרכך. מסננים ומניחים בצד.
בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
מחממים ווק עם 1 כף שמן שומשום ומקפיצים את חתיכות העוף 5-10 דק', עד שמבושל. מוציאים את העוף לצלחת ונפתרים מהנוזלים בווק.
מוסיפים את יתרת השמן לווק ומטגנים את השום עד שמזהיב.
מוסיפים את הכרוב, הפטריות, הברוקולי והגזר ומקפיצים יחד 5-10 דק', או עד שהירקות מאבדים מנפחם אך לא מגירים נוזלים.
מחזירים את קוביות העוף המבושלות ומקפיצים יחד. מוסיפים את הנודלס ואת הרוטב ומערבבים היטב. מתקנים תיבול ומגישים חם.
- ערך קלורי למנה (מתוך 6 מנות)- 315 קק"ל
- לגרסה צמחונית / טבעונית- ניתן להמיר את העוף בטופו
- ניתן לוותר על החומץ בין יין במידה ואין