סופגניות אפויות
מרכיבים (16 יחידות):
350 גר' (2.5 כוסות) קמח לבן
70 גר (1/3 כוס פחות כף) סוכר לבן
2 כפיות שמרים יבשים
200 גר' (גביע) אשל
1 ביצה (L)
50 גר' חמאה מומסת
למילוי- ריבת תות וכל ממרח אחר
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים על מהירות נמוכה.
מוסיפה אחד אחרי השני את הביצה, החמאה והאשל וממשיכים לערבל על מהירות נמוכה עד קבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
- בימים קרים ולזירוז התפחה- מומלץ להניח בתנור שחומם ל-50 מעלות עד הכפלת הנפח
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נקמח את הידיים ונקרוץ כ-20 כדורים (במשקל של 35 גר' כל אחד).
מניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת ומתפיחים למשך 30 דק' נוספות.
- במידה ורוצים לטגן את הסופגניות, מומלץ להניח אותן להתפחה שנייה על ריבוע קטן של נייר אפייה משומן.
לאפייה-
מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את הסופגניות 12-15 דק' או עד שהן מזהיבות (גם בתחתית).
לטיגון-
מחממים שמן בסיר עמוק ובו חתיכת גזר. בזהירות מעבירים את הסופגניות פנימה.
מטגנים 2-3 דקות מכל כיוון עד שהסופגניות שזופות.
מוציאים לצלחת עם נייר סופג / רשת צינון.
למילוי-
באמצעות מזרק / בקבוק לחיץ עם המילוי הרצוי, מחדירים למרכז הסופגנייה וממלאים עד אשר מעט מהמילוי זולג החוצה.
בוזקים בנדיבות אבקת סוכר.
- הסופגניות במיטבן ביום ההכנה
- ערך קלורי- 150 קק"ל לסופגנייה אפויה. הערך הקלורי מכפיל את עצמו עם הטיגון