עוגיות אוזני פיל
מרכיבים (40 יחידות):
500 גר' (1/2 אריזה) בצק עלים
30 גר' חמאה מומסת
4 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מקמחים משטח עבודה ופותחים את בצק העלים. מרדדים קלות.
מורחים את החמאה המומסת על על הבצק ומקפידים שגם קצות הבצק יהיו מרוחים בחמאה.
מפזרים את הסוכר ומורחים אותו באחידות על גבי הבצק.
מגלגלים לרולדה הדוקה משני הצדדים (כמו ספר תורה).
באמצעות סכין חדה חותכים עוגיות בעובי 3 ס"מ (סה"כ 40 יחידות) ומחברים את שני העיגולים (האוזניים) ליצירת צורת דמוי לב.
מניחים במרווחים בתבנית האפייה ואופים 25-30 דק' או עד שהעוגיות זהובות בגוון אחיד.
מצננים ובוזקים אבקת אפייה.
שומרים בצנצנת אטומה 3-4 ימים.
- ערך קלורי ליחידה- 55 קק״ל
- לגרסה נטולת גלוטן- השתמשו בבצק עלים לל"ג
- לגרסה נטולת לקטוז- השתמשו במחמאה או שמן קוקוס