עוגיות חמאה וקינמון
מרכיבים (50 יחידות):
100 גר' חמאה מומסת
210 גר' (1.5 כוסות) קמח לבן
1 ביצה (M)
100 גר' (1/2 כוס) סוכר חום
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה טורפים היטב את החמאה המומסת ואת הסוכר החום. מוסיפים ביצה וממשיכים לטרוף לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון ובאמצעות כף מערבבים היטב לכדי כדור בצק אחיד וגמיש.
מניחים במקרר למשך 15-30 דק' על מנת שיהיה יותר נוח לעבוד עם הבצק.
מחלקים את הבצק לשניים ומקמחים משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ~2 ס"מ וקורצים עוגיות באמצעות חותכן ייעודי. מניחים בתבנית האפייה.
אופים 10-12 דק' או עד שקצות העוגיות מזהיבות. מצננים בטמפ' החדר ומאחסנים בצנצנת אטומה 3-4 ימים.
- ערך קלורי ליחידה- 40 קק"ל