עוגיות פיסטוק שוקולד לבן
מרכיבים (50 יחידות):
140 גר' (כוס) קמח חיטה לבן
80 גר' (1/2 כוס) פיסטוק טבעי קצוץ
100 גר' חמאה מומסת
90 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
50 גר' (1/2 טבלה) שוקולד לבן קצוץ
1 ביצה (M)
1 כפית קורנפלור
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר, הקורנפלור, אבקת סודה לשתייה ופיסטוק.
מוסיפים את החמאה והביצה ומאחדים לקבלת בצק דביק וגמיש. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומטמיעים בבצק.
מניחים במקרר ל10-15 דק' על מנת שיהיה נוח יותר לעבוד עם הבצק.
קורצים כדורים קטנים (10 גר' לפני אפייה) ומניחים במרווחים על גבי התבנית.
אופים 10-12 דק' או עד שתחתית העוגייה זהובה.
מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה עד 3-4 ימים.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 50 יחידות)- 50 קק״ל
- אם לא אוהבים פיסטוק אפשר לוותר