עוגיות קרוקו במבטא צרפתי
מרכיבים (45 יחידות):
250 גר' (1.5 כוסות +4 כפות) קמח לבן
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
50 גר' (1/2 כוס) שקדים טבעיים
50 גר' (1/2 כוס) חמוציות מסוכרות
2 ביצים (L)
35 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה
1 כף מים
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
אפשרות- להוסיף 2 כפיות מי ורדים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפיה.
קוצצים את השקדים והחמוציות ומניחים בקערה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים ליצירת כדור בצק גמיש.
יוצרים מהכדור שני נקניקים הדוקים ומניחים בתבנית האפייה.
אופים 25-30 דק' עד שהנקניקים משחימים.
מצננים היטב בטמפ' החדר ופורסים כל נקניק לעוגיות דקות.
מניחים על רשת התנור ומחזירים לאפייה נוספת של 12-15 דק' עד שהעוגיות משחימות.
מצננים.
- ערך קלורי ליחידה- 50 קק״ל