עוגיות קרוקו במבטא צרפתי

קטגוריה || קינוחים
המתכון הזה הגיע אליכן הישר מסבתא יהודית, אמא של אמא טלי. לפי סבתא יהודית, תרגום המילה Croquer בצרפתית זה לשבור בין השיניים, הרעש של הלעיסה. ולא סתם! העוגיות האלה קראנצ׳יות וטעימות (יש שיגידו יותר מידי) ???? המתכון המקורי הוא עם צימוקים, ככה שגם צימוקים וגם חמוציות יעבדו פה מצוין. במתכון המקורי יש גם מי זוהר שנותנים טעם מעניין לעוגיות. החלופה הקרובה והיותר נגישה למי זוהר זה מי ורדים. הן טעימות עם או בלי, לבחירתכן!

עוגיות קרוקו במבטא צרפתי


 

מרכיבים (45 יחידות):
250 גר' (1.5 כוסות +4 כפות) קמח לבן
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
50 גר' (1/2 כוס) שקדים טבעיים
50 גר' (1/2 כוס) חמוציות מסוכרות
2 ביצים (L)
35 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה
1 כף מים
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
אפשרות- להוסיף 2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפיה.
קוצצים את השקדים והחמוציות ומניחים בקערה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים ליצירת כדור בצק גמיש.
יוצרים מהכדור שני נקניקים הדוקים ומניחים בתבנית האפייה.
אופים 25-30 דק' עד שהנקניקים משחימים.
מצננים היטב בטמפ' החדר ופורסים כל נקניק לעוגיות דקות.
מניחים על רשת התנור ומחזירים לאפייה נוספת של 12-15 דק' עד שהעוגיות משחימות.
מצננים.

  • ערך קלורי ליחידה- 50 קק״ל
הקראנצ'יות המדויקת
קטגוריה || קינוחים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.