עוגת בננות ושוקולד
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
2 בננות רכות
3 ביצים (M)
210 גר' (1.5 כוסות) קמח כוסמין מלא
120 גר' (1/2 כוס) סוכר
50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה
60 גר' (1/3 כוס) שוקולד צ'יפס או שוקולד חלב קצוץ גס
200 גר' (גביע) אשל
10 גר' (1 שקית) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בקערה מועכים את הבננות לכדי עיסה ומוסיפים תוך כדי טריפה את הביצים בזו אחר זו.
מוסיפים את הסוכר והאשל וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפייה ושוקולד צ'יפס ומטמיעים היטב התערובת הרטובים לקבלת בלילה אחידה ונטולת גושי קמח. גושי שוקולד יהיו (:
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 35-45 דק' או עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
שומרים את העוגה 3-4 ימים בכלי אטום.
- ערך קלורי לפרוסה מתוך (25)- 100 קק״ל
- ניתן להשתמש בקמח חיטה לבן באותה הכמות
- ניתן להחליף את האשל ביוגורט ביו טבעי באותה הכמות