עוגת גלידה לעצלנים

קטגוריה || קינוחים
מדובר בעוגת גלידה שתפתיע את כל מי שישמע מה היא מכילה ואתן... תעופו על אופן ההכנה המהיר והקל שלה (: מושלמת לארוחת חג או כל ארוחה מפנקת אחרת!

עוגת גלידה לעצלנים


 

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
לתחתית-
3 גביעי (60 גר') גלידה או 10 יחידות פתיבר
55 גר' (1/3 כוס) פקאן טבעי
50 גר' (1/4 כוס) שמן קוקוס

לשכבת גלידה-
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה להקצפה 32-38%
150 גר' (גביע) יולו שוקולד לבן
30 גר' (1/4 כוס) אבקת סוכר

לציפוי-
150 גר' (גביע) יולו שוקולד לבן
חלווה מפוררת / שוקולד קצוץ / פקאן מצופה קצוץ

 אופן ההכנה:
מחממים מחבת על להבה בינונית וקולים את הפקאנים. מצננים.
במעבד מזון טוחנים למרקם דק את גביעי הגלידה יחד עם הפקאנים הקלויים. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לקבלת תערובת לחה ואחידה.
פורסים נייר אפייה על תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתחתית את תערובת הגביעים והפקאנים. מיישרים ו"מדביקים" את התחתית ומאחסנים במקפיא.
במיקסר מקציפים את שני גביעי השמנת על העוצמה הגבוהה ביותר. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד קבלת קצפת יציבה (טיפ- אם תהפכו את הקערה והקצפת לא זזה סימן שהיא מוכנה!).
באמצעות לקקן מוסיפים את גביע היולו אל הקצפת ומטמיעים היטב בתנועות קיפול.
יוצקים את שכבת הגלידה על תחתית הגביעים והפקאנים ומיישרים.
מעבירים להקפאה לפחות ל-3-4 שעות.

להגשה-
יוצקים את גביע היולו הנוסף על עוגת הגלידה הקפואה.
מפזרים בנדיבות שוקולד קצוץ / חלווה מפוררת / אגוזים מכל סוג מצופים (בשוקולד למשל).
מגישים לאחר צינון של 5-10 דק' במקרר.
שומרים בהקפאה.

  • מומלץ להשתמש בגביעים שקונים בגלידרייה ולא כאלה שנמכרים בסופר
  • במקום יולו ניתן להשתמש בכל מעדן בטעם וניל / שוקולד לבן (קרלו, דני וכו')
  • ניתן להמיר את שמן הקוקוס בשמן קנולה
  • פקאנים ובכלל אגוזים מצופים ניתן למצוא בסופרים
  • ערך קלורי לפרוסה (מתוך 20)- 180 קק"ל
מרשימה באפס מאמץ
קטגוריה || קינוחים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.