עוגת וניל בחושה
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
2 ביצים (M)
140 גר' (1 כוס) קמח לבן
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה
200 גר' (גביע) אשל
1 כפית תמצית וניל
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
בקערה טורפים את הביצים תוך הוספת הסוכר באופן הדרגתי, עד קבלת תערובת בהירה. מוסיפים את תמצית הוניל והאשל ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמן ומטמיעים באופן מלא.
מוסיפים את היבשים- קמח ואבקת אפייה לתערובת חלקה ללא גושים.
מעבירים את התערובת אל תבנית האפייה ואופים 35-40 דק' או עד שהעוגה זהובה באחידות וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- ערך קלורי למנה (פרוסה מתוך 25)- 65 קק״ל
- ניתן להמיר את האשל ביוגורט ביו טבעי 3% שומן באותה הכמות