עוגת מייפל
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
3 ביצים (M)
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן (אפשר לשלב גם כוסמין)
100 מ״ל (1/2 כוס) חלב (כל סוג יעבוד פה)
75 גר׳ (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
160 מ״ל (1/2 כוס) מייפל טבעי
לקישוט- חופן אגוזים / פקאנים / בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים את תחתית תבנית האינגליש בנייר אפייה.
בקערה טורפים את הביצים והסוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
מוסיפים את החלב ותמצית הוניל וטורפים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתבנית, מקשטים באגוזים קצוצים ואופים כ-35-40 דק׳ עד שקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים והעוגה שחומה באופן אחיד.
שופכים על העוגה כשהיא עוד חמה את המייפל, מצננים ומאפשרים לו להיספג בעוגה.
- ערך קלורי לפרוסה (30 גר׳)- 75 קק״ל