עוגת שיש
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
3 ביצים (M)
100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן
20 גר' (2 כפות) ממתיק סוויטנגו
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן
1 כף קקאו
200 גר' (גביע) יוגורט ביו טבעי 3%
1 כף שמן קנולה
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות, משמנים תבנית אינגליש ומצפים את התחתית בנייר אפייה.
בקערה טורפים את הביצים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר והסוויטנגו.
תוך כדי בחישה מוסיפים את היוגורט והשמן.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ותמצית הוניל ומערבבים. זוהי תערובת הוניל.
בקערה נפרדת שמים את הקקאו ושופכים אליה 1/3 מתערובת הוניל. מערבבים היטב ליצירת תערובת שוקולדית.
מעבירים את תערובת השוקולד אל הוניל ובתנועות קיפול ושמיניות עדינות ואחידות מערבבים. שימו לב לא לערבב יותר מידי על מנת שיווצרו הגוונים של הוניל והשוקולד.
מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש ואופים 25-35 דק׳ עד שהעוגה שחומה וקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- ערך קלורי לפרוסה (30 גר')- 60 קק״ל