העוף של שלומית- עוף אפוי במלח
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג שוקי עוף
3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
1.5 כף מלח
50 גר' (1/4 כוס) שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
עלי טימין
אופן ההכנה:
מניחים את שוקי העוף ותפוחי האדמה בסיר גדולה ומכסים במים קרים.
מוסיפים 1 כף מלח ומעבירים למקרר להשרייה למשך לפחות שעתיים.
כעבור שעתיים, מסננים את הנוזלים, מוסיפים את השמן, הפפריקה עלי הטימין ויתרת המלח ומערבבים הכל.
מעבירים לתבנית פיירקס גדולה או תבנית מותאמת לתנור מרופדת בנייר אפייה ומכסים בנייר כסף.
אופים עם נייר הכסף על חום גבוה (250 מעלות עליון ותחתון) למשך 25 דק'.
מורידים את הטמפ' ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עם נייר הכסף למשך 2-3 שעות.
מורידים את נייר הכסף, מעלים בחזרה את הטמפ' ל-250 ומשחימים באופן הזה במשך 5-10 דק'.
מגישים לצד סלט ירקות טרי ומתענגים.
- ערך קלורי למנה- 460 קק"ל