עוף מתוק מבושל עם בטטה וסילאן
מרכיבים (8 מנות):
1 ק״ג שוקי עוף
2 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעות
1 בטטה קלופה וחתוכה לטבעות
3 שיני שום קלופות ופרוסות
1 כף שמן קנולה
1 כף סילאן ללא תוספת סוכר
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל
במידת הצורך- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים סוטאז׳ על להבה בינונית ומוסיפים את השמן. מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים 5-10 דק׳ או עד שהשוקיים השחימו מכל הצדדים. מוסיפים את הבטטה, הסילאן והתבלינים ומערבבים היטב.
מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, מכסים וממשיכים לבשל כ-40 דק׳ או עד שהשוקיים מבושלות והבטטה רכה.
במידה והנוזלים מצטמצמים לאורך הבישול ניתן להוסיף 1/2 כוס מים ולהמשיך לבשל עם מכסה סגור.
- מנה= שוק עוף