פאי רועים של סבתא בטי
מרכיבים (16 מנות):
לשכבת הבשר-
500 גר׳ בשר טחון
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
לשכבת הפירה-
25 גר׳ חמאה או 1 כף שמן
1 כוס חלב או מים או תחליף חלב ע״ב סויה/קוקוס
מלח, פלפל
50 גר' (1/2 כוס) גבינת פרמז'ן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית פיירקס גדולה.
קולפים וחותכים לקוביות גסות את תפוחי האדמה. שמים בסיר עם מים ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים.
מסננים את המים וטוחנים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים את החמאה, מחצית מכמות הפרמז׳ן והחלב ומחזירים את הפירה לסיר לבישול נוסף של כ-3-4 דק׳ על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
מורידים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
מרססים סיר ווק בשמן ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את שיני השום והבשר. באמצעות כף עץ מפוררים את הבשר ומבשלים. מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל.
כשהבשר מוכן מורידים מהאש.
כעת מרכיבים:
מחצית מתערובת הפירה משטחים בתחתית התבנית.
עליה נוסיף את תערובת הבשר. בשלב זה ניתן לפזר את יתרת הפרמז׳ן. מכסים ביתרת תערובת הפירה ומשטחים היטב למשטח חלק.
אופים בתנור שחומם מראש למשך 35-40 דק׳ עד שהפאי משחים. מצננים ומגישים.
הפאי מתייצב באופן מלא ביום שלמחרת.
- למתכון פרווה- השתמשו להכנת הפירה במים או בתחליף חלב ובשמן במקום בחמאה ולוותר על גבינת הפרמז'ן.
- מומלץ להשתמש בבשר בקר רזה מס׳ 5. אתן יכולות לבחור את סוג הבשר לפי הפירוט שקיים במדריך הבשרים שאצלי בעמוד.
- ניתן להשתמש בתחליף בשר על מנת להפוך את המתכון לצמחוני/טבעוני.