פנקייק חלבון מפנק
מרכיבים (8 יחידות):
70 גר׳ (1/2 כוס) קמח לבן
1 ביצה שלמה + 2 חלבוני ביצה
1 גביע מעדן פרו בטעם טבעי (20 גר׳ חלבון)
15 גר׳ (1 כף) סוכר לבן
30 גר׳ (2 כפות) חלב 3%
10 גר׳ (1 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מפרידים שתי ביצים ומניחים את החלבונים בקערה יחד עם הסוכר. טורפים במרץ את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף בהיר ותפוח.
מוסיפים את הפרו ומקפלים בתנועות עדינות אל תוך קצף הביצים עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים את החלב, הביצה השלמה ותמצית הוניל ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומטמיעים בתערובת.
מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים באמצעות כפית שמן קנולה.
יוצקים 1/2 מצקת על המחבת. ממתינים שיווצרו בועות בחלק העליון של הפנקייק ואז הופכים לצידו השני עד השחמה אחידה.
מורידים מהאש.
חוזרים על הפעולות עם יתר הכמות.
מגישים חם עם מייפל או כל ממרח מתוק אחר.
- ערך קלורי ליחידה- 78 קק"ל, 5 גר' חלבון