פסטה ברוטב ארטישוק ופטריות
מרכיבים (10 מנות):
1 חב' פסטה מוכנה לפי הוראות היצרן
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
90 גר' (3 כפות) ממרח ארטישוק של "עללחם"
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות צנובר
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן וכשמוכנה, מסננים מתחת למים קרים.
מזלפים מעט שמן זית על הפסטה על מנת שלא תידבק ומניחים בצד.
על להבה בינונית מחממים סיר ווק, שמים את שמן הזית ואת הצנוברים. מקפיצים את הצנוברים עד שמשחימים ומוסיפים את השום. מקפיצים כשתי דקות נוספות עד שהשום משחים קלות.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהפטריות מתרככות ומאבדות מעט מנפחן.
מוסיפים את ממרח הארטישוק ומערבבים היטב.
מצרפים את הפסטה ומערבבים היטב כך שכל הממרח "יעטוף" את הפסטה.
מפזרים את הפטרוזיליה, מתבלים ומגישים.