פסטה ברוטב שמנת, פטריות וערמונים
מרכיבים (8 מנות):
250 גר' (1/2 חב') פסטה צדפים קטנים
1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
100 גר' (אריזה) ערמונים בוואקום חתוכים גס
250 מ"ל (גביע) שמנת לבישול עד 15%
50 גר' (1/2 כוס) גבינת פרמז'ן מגורדת
1 כפית שמן זית
1 כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל לפי הטעם
2.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים סיר על להבה בינונית.
שמים את שמן הזית ומיד מוסיפים את הפטריות החתוכות. מקפיצים כ-5 דק' עד שהפטריות מצטמצמות מעט.
מוסיפים את הערמונים ומטגנים יחד עם הפטריות למשך שתי דקות נוספות.
מוסיפים את הפסטה, מים, שמנת ותבלינים ומביאים לרתיחה (ללא מכסה). מוסיפים את הגבינה.
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ללא מכסה תוך ערבוב מידי פעם.
מבשלים עד שמרבית נוזלים הצטמצמו והפסטה רכה (בערך 15 דק').
מכבים את האש וממתינים 2-3 דק' לפני שאוכלים.
ניתן לפזר פרמז'ן לפינוק מירבי.
- לגרסה נטולת לקטוז- ניתן להמיר את השמנת בקרם קוקוס או שמנת צמחית ולוותר על הפרמז'ן