פסטה ברוטב שמנת פסטו
מרכיבים:
250 גר' פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
500 מ"ל (2 אריזות) שמנת לבישול 10%
3 שיני שום כתושות
1 כף חמאה
2 כפות רוטב פסטו
מלח, פלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
לעיטור- גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:
מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית וממיסים בה את החמאה.
מטגנים מעט את השום ומוסיפים את השמנת.
כאשר השמנת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומוסיפים את רוטב הפסטו והתבלינים ומערבבים.
ממשיכים לבשל עד שהרוטב מעט מסמיך.
מוסיפים את הפסטה המבושלת אל הרוטב ומערבבים כך שכל הפסטה תתעטף ברוטב.
מפזרים בנדיבות גבינת פרמז'ן ומגישים.
- ערך קלורי למנה (מתוך 5)- 270 קק"ל
- לגרסה פרווה / דלת לקטוז- ניתן להחליף את השמנת בשמנת צמחית ואת החמאה בכף שמן
- ניתן להפחית מכמות רוטב הפסטו לקבלת טעם עדין יותר