פסטה עם פלפלים קלויים וגבינה בולגרית
מרכיבים (12 מנות):
1 חב' פסטה משרוקיות / צינורות מבושלת לפי הוראות היצרן
4 פלפלים בצבעים
140 גר' (1/2 פחית) זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
125 גר' (1/2 אריזה) גבינת פטה / בולגרית 5% חתוכה לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה
4 כפות רוטב בלסמי
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
לקליית הפלפלים-
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
שוטפים ונפתרים מליבת הפלפלים והגרעינים ומניחים אותם חצויים לשניים על תבנית האפייה (עם גבם כלפי מעלה).
קולים אותם כ-30 דק' בתנור.
מצננים לגמרי.
מקלפים את קליפת הפלפלים הקלויים וחותכים אותם לרצועות דקות.
אופציה לממהרות-
לאחר שניקינו ושטפנו את הפלפלים, חותכים אותם למקלות דקים ומקפיצים במחבת משומנת קלות כ-10-15 דקות על להבה בינונית עד שמתרככים.
להרכבה-
בקערה גדולה שמים את הפסטה המבושלת, מוסיפים את הפלפלים הקלויים, הזיתים והפטרוזיליה.
מוסיפים את שמן הזית והבלסמי ומתבלים במלח.
מערבבים היטב כך שכל הרוטב יעטוף את הפסטה.
מוסיפים את קוביות הגבינה ומגישים.
- ניתן להגיש קר או חם
- לגרסה טבעונית- ניתן לוותר על הגבינה או להשתמש בגבינה על בסיס סויה