עוגת גבינה אפויה עם רוטב בלונדי
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
750 גר׳ (3 גביעים) גבינה לבנה 5%
200 גר׳ (גביע) אשל
3 ביצים (L)
75 גר׳ (1/4 כוס + 2 כפות) ממתיק סוויטנגו
75 גר׳ (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
70 גר׳ (1/2 כוס + כף) קורנפלור
40 גר׳ חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
לרוטב:
80 גר׳ שוקולד בלונדי קרמל מלוח
3 כפות חלב
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
גוזרים נייר אפייה לפי מידת התחתית של תבנית אינגליש קייק, מרפדים את התחתית ומרססים בשמן את דפנות התבנית.
בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי העוגה עד למרקם חלק.
מעבירים את הבלילה אל התבנית, מיישרים ומכניסים לאפייה של 60 דקות.
העוגה מוכנה כשהיא משחימה בדפנות וכמעט ולא רוטטת במרכז.
מכבים את התנור ומצננים את העוגה 30 דק׳ בטמפ׳ החדר.
מעבירים למקרר ל4-5 שעות ואם אפשר ללילה.
כדי להעביר את העוגה לצלחת הגשה- הופכים אותה עם הפנים על הצלחת, תופחים מעט על תחתית התבנית, מחלצים את העוגה ומסירים את נייר האפייה.
לפני ההגשה מכינים את הרוטב:
ממיסים את השוקולד יחד עם החלב בקערה במיקרוגל בפולסים קצרים תוך ערבוב.
שופכים את הרוטב על העוגה ומגישים.
- ערך קלורי לפרוסה ללא רוטב (20 פרוסות)- 97 קק״ל
- ערך קלורי לפרוסה עם רוטב (20 פרוסות)- 120 קק״ל