פשטידת בצל וקישוא
מרכיבים:
2 בצלים חתוכים לקוביות בינוניות
2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 כף שמן זית
120 גר׳ (1 כוס פחות 2 כפות) קמח לבן
2 ביצים (L)
200 גר' (גביע) אשל
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
מעט פרמז׳ן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת (21*21) בנייר אפייה.
מחממים מחבת על אש בינונית. מוסיפים את השמן ומיד את הבצל הקצוץ והקישואים. מקפיצים יחד כ-5 דק׳ עד שהבצל משחים מעט והקישוא מתרכך.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים ביצים ואשל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ותבלינים ומאחדים.
מעבירים לתבנית.
מפזרים מעל מעט פרמז׳ן ומכניסים לתנור ל35-40 דק׳ עד שהפשטידה משחימה וקיסם במרכז יוצא יבש.
- ניתן לאפות גם בתבנית שקעים
- לגרסה פרווה ניתן להמיר את האשל ביוגורט על בסיס סויה באותה הכמות
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 16 יחידות)- 60 קק״ל
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 12 יחידות)- 80 קק״ל