פשטידת בצל טבעונית
מרכיבים (6 יחידות):
3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
150 גר' (גביע) מעדן סויה בטעם טבעי
70 גר׳ (1/2 כוס) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 כף שמן קנולה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות, משמנים ומרפדים תחתית פיירקס מרובעת.
מחממים מחבת על להבה בינונית, מרססים במעט תרסיס שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים חמש דק׳ עד שהבצל משחים קלות.
מעבירים לקערה ומוסיפים את מעדן הסויה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים.
יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 35-40 דק׳ עד שהפשטידה משחימה וקיסם יוצא יבש.
פורסים את הפשטידה ל-6 חתיכות.
לחילופין, ניתן לצקת את התערובת ל-6 שקעי קאפקייק.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 6 יחידות)- 100 קק״ל