פשטידת ברוקולי ובצל
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
2 בצלים קצוצים
400 גר' (2 כוסות) ברוקולי קפוא
250 מ"ל (גביע) שמנת לבישול עד 15%
2 ביצים (L)
60 גר' (1/3 כוס) קוביות בולגרית 5%
70 גר' (1/2 כוס) קמח מכל סוג
1 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים אינגליש קייק.
במחבת מתיזים מעט ספריי שמן ומטגנים את הבצל והברוקולי רק עד שהבצל הופך לשקוף והברוקולי מעט מתרכך.
בקערה מערבבים את הביצים, השמנת, והגבינה. מוסיפים את הקמח והתבלינים ומטמיעים היטב.
לבסוף מוסיפים את הבצל והברוקולי המוקפצים ומערבבים בעדינות בתערובת.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומכניסים לאפייה של 35-40 דק', או עד שהפשטידה שחומה, תפוחה ויציבה.
- ניתן לפרוס את הפשטידה ולשמור בהקפאה
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 20)- 55 קק"ל
- ניתן להשתמש בכל סוג קמח- לבן / כוסמין / תחליפי קמח לל"ג