פשטידת כרשה ובטטה
מרכיבים:
1 בטטה קלופה וחתוכה לטבעות
1 כרשה חתוכה לטבעות
1 כף שמן זית
2 ביצים (L)
250 גר׳ (1/2 אריזה) גבינת כנען
250 גר׳ (גביע) שמנת לבישול עד 15%
44 גר׳ (4 כפות) קמח לבן
5 גר׳ (1/2 שקית) אבקת אפייה
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים ומרפדים תחתית של תבנית אפייה מרובעת (20*20) בנייר אפייה.
מחממים מחבת על להבה בינונית, שמים את השמן ואת הכרשה ומטגנים 2-3 דק׳. מוסיפים את טבעות הבטטה וממשיכים לטגן עד שגם הבטטה וגם הכרשה שחומות-זהובות (7-10 דק׳). מניחים בצד לצינון.
בינתיים בקערה מערבבים את הביצים, הגבינה, השמנת, הקמח והתבלינים לתערובת אחידה.
יוצקים את תערובת הגבינות לתבנית האפייה ומעליה מניחים את הכרשה והבטטה.
אופים כ-40-45 דק׳ עד שהפשטידה שחומה ויציבה.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 12 יחידות)- 115 קק״ל
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 16 יחידות)- 85 קק״ל