פשטידת פטריות
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
1 סלסלת פטריות שמפיניון שטופות וחתוכות לקוביות בינוניות
2 ביצים (L)
1 כף שמן קנולה
125 מ״ל (1/2 גביע) שמנת לבישול 9%
250 גר׳ (1/2 חב׳) גבינת כנען
70 גר׳ (1/2 כוס) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת (21*21) או תבנית אינגליש.
מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את השמן ואת הבצל ומטגנים עד שהופך לשקוף.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מתרככות ומפרישות נוזלים (5-10 דק׳).
מורידים מהאש ומסננים על מנת להיפתר מיתרת הנוזלים.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מערבבים היטב ומעבירים לתבנית משומנת.
אופים בתנור שחומם מראש כ-40 דק׳ עד שהפשטידה מתייצבת, משחימה באופן אחיד וקיסם יוצא יבש.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 16 יחידות)- 60 קק״ל
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 12 יחידות)- 85 קק״ל