פשטידת קישוא ופטריות
מרכיבים:
1 סלסלת פטריות חתוכות לקוביות
2 קישוא קלוף ומגורד בפומפייה
2 ביצים (M)
250 גר' (1/2 אריזה) גבינת כנען
200 גר' (גביע) שמנת חמוצה 9%
70 גר' (1/2 כוס) קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק.
מחממים מחבת על להבה בינונית ומתיזים ספריי שמן. מקפיצים את קוביות הפטריות רק עד שמתרככות ומורידים מהאש לפני שמתחילות להגיר נוזלים. במידה וישנם נוזלים- מסננים.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים את השמנת החמוצה. מפוררים בידיים את גבינת הכנען ומוסיפים לקערה, מערבבים היטב.
מוסיפים את הקישוא המגורד ואת הפטריות המוקפצות ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומטמיעים היטב לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דק' בתנור שחומם מראש.
הפשטידה מוכנה כאשר היא שחומה וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 20)- 60 קק"ל
- במקום גבינת כנען- ניתן להשתמש בגבינה בולגרית / טוב טעם / חמד
- ניתן להשתמש בקמח חיטה לבן במקום קמח כוסמין
- לגרסה לל"ג- ניתן להשתמש בתחליפי קמח מקובלים