קיש כרשה וגבינות

אמא טלי הכינה אותו בארוחת ערב משפחתית והוא חוסל תוך שנייה. אמרתי לה שבאמת יותר מידי זמן היא לא תרמה לנו מתכון ולכן היא נחלצה למשימה. אני כהרגלי עשיתי את השינויים כדי שהקיש יהיה מותאם לפיד של דיאטנית. בקיצור קבלו את התוצאה!

קיש כרשה וגבינות


 

מרכיבים:
לקלתית-
210 גר׳ (1.5 כוסות) קמח לבן / כוסמין
1 ביצה (L)
70 גר׳ (1/3 כוס) שמן זית
1-2 כפות מים במקרה הצורך

למלית-
2 כרשות פרוסות לטבעות
1 בצל קלוף ופרוס לטבעות
250 גר׳ (גביע) שמנת לבישול 9%
125 גר׳ (1/2 אריזה) גבינת חמד 5%
125 גר׳ (1/2 גביע) קוטג׳ 5%
1 ביצה (L)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל, מעט פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
בקערה מערבבים את מרכיבי הקלתית ליצירת כדור בצק אחיד וגמיש.
מניחים במקרר ל15-30 דק׳.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרפדים תבנית פאי מתפרקת 24 ס״מ בעלה הבצק ומהדקים היטב את הקצוות. חורצים את התחתית עם מזלג ואופים 12-15 דק׳ או עד שהקלתית מזהיבה קלות.
מצננים בטמפ׳ החדר.

להכנת המלית- מחממים מחבת על להבה בינונית ושמים שמן. מטגנים את הכרשה והבצל עד שהם מאבדים מנפחם ומזהיבים.
מצננים ומניחים על גבי הקלתית האפויה.

בקערה מערבבים את הגבינות, הביצה, השמנת והתבלינים. שופכים על גבי שכבת הכרשה ומיישרים.
אופים 40-45 דק׳ או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
מצננים.

  • ערך קלורי ליחידה (מתוך 16)- 150 קק״ל
  • ניתן להכין את הפשטידה בתבנית מלבנית (20*30) ולפרוס ל-18 יחידות- 130 קק״ל ליחידה
  • ניתן להכין את הקלתית מקמח לל"ג / כוסמין / מלא
מרשים באפס מאמץ

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.