קיש כרשה וגבינות
מרכיבים:
לקלתית-
210 גר׳ (1.5 כוסות) קמח לבן / כוסמין
1 ביצה (L)
70 גר׳ (1/3 כוס) שמן זית
1-2 כפות מים במקרה הצורך
למלית-
2 כרשות פרוסות לטבעות
1 בצל קלוף ופרוס לטבעות
250 גר׳ (גביע) שמנת לבישול 9%
125 גר׳ (1/2 אריזה) גבינת חמד 5%
125 גר׳ (1/2 גביע) קוטג׳ 5%
1 ביצה (L)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל, מעט פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
בקערה מערבבים את מרכיבי הקלתית ליצירת כדור בצק אחיד וגמיש.
מניחים במקרר ל15-30 דק׳.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרפדים תבנית פאי מתפרקת 24 ס״מ בעלה הבצק ומהדקים היטב את הקצוות. חורצים את התחתית עם מזלג ואופים 12-15 דק׳ או עד שהקלתית מזהיבה קלות.
מצננים בטמפ׳ החדר.
להכנת המלית- מחממים מחבת על להבה בינונית ושמים שמן. מטגנים את הכרשה והבצל עד שהם מאבדים מנפחם ומזהיבים.
מצננים ומניחים על גבי הקלתית האפויה.
בקערה מערבבים את הגבינות, הביצה, השמנת והתבלינים. שופכים על גבי שכבת הכרשה ומיישרים.
אופים 40-45 דק׳ או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
מצננים.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 16)- 150 קק״ל
- ניתן להכין את הפשטידה בתבנית מלבנית (20*30) ולפרוס ל-18 יחידות- 130 קק״ל ליחידה
- ניתן להכין את הקלתית מקמח לל"ג / כוסמין / מלא