קיש ערמונים

יש משהו כל כך מנחם בעיני בערמונים. החמימות שהם מייצרים והעושר שהם מניחים לאוכל שפשוט בא לי לשלב אותם בכל מתכון.

קיש ערמונים


 

מרכיבים:
לקלתית-
140 גר' (1 כוס) קמח לבן
36 גר' (3 כפות) שמן זית
1 ביצה (L)
קורט מלח

למלית-
2 ביצים (L)
250 גר' (1/2 אריזה) גבינת כנען
125 מ"ל (1/2 גביע) שמנת לבישול 9%
2 בצלים פרוסים לטבעות
100 גר' (אריזה) ערמונים קלויים בוואקום
מלח, פלפל, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
להכנת הקלתית- משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ (מומלץ אך לא חייב, להשתמש בתבנית מתפרקת).
בקערה מערבבים את מרכיבי הקלתית עד ליצירת כדור בצק גמיש ואחיד. במידה והבצק לא מתאחד- ניתן להוסיף כף מים.
מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר ל-30 דק'.
כעבור 30 דק' מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים את תבנית האפייה. הקפידו להדק את הבצק לדפנות התבנית. מחוררים באמצעות מזלג ומעבירים לתנור לאפייה של כ-10-15 דק' עד שהבצק מזהיב קלות. שימו לב- הבצק לא צריך להיות שחום בשלב זה.
מוציאים מהתנור ומצננים עד להרכבת הקיש.
לטיגון הבצל- מחממים מחבת על להבה בינונית ומרססים בספריי שמן.
מטגנים את הבצלים כ-5 דק' עד שמשחימים קלות. מורידים מהאש ומצננים.
להכנת מלית הגבינות- בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים את השמנת וגבינת הכנען. מתבלים ומערבבים עד למלית אחידה וחלקה. מניחים במקרר עד להרכבת הקיש.
הרכבת הקיש- על גבי הקלתית החצי אפויה, מניחים את הערמונים והבצלים המטוגנים. שופכים מעליהם את מלית הגבינה ומיישרים.
אופים את הקיש 40-50 דק', או עד שהמלית זהובה ויציבה.

  • ערך קלורי לפרוסה (מתוך 8 פרוסות)- 235 קק"ל
  • ערך קלורי לפרוסה (מתוך 16 פרוסות)- 120 קק"ל
מרשים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.