קיש ערמונים
מרכיבים:
לקלתית-
140 גר' (1 כוס) קמח לבן
36 גר' (3 כפות) שמן זית
1 ביצה (L)
קורט מלח
למלית-
2 ביצים (L)
250 גר' (1/2 אריזה) גבינת כנען
125 מ"ל (1/2 גביע) שמנת לבישול 9%
2 בצלים פרוסים לטבעות
100 גר' (אריזה) ערמונים קלויים בוואקום
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
להכנת הקלתית- משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ (מומלץ אך לא חייב, להשתמש בתבנית מתפרקת).
בקערה מערבבים את מרכיבי הקלתית עד ליצירת כדור בצק גמיש ואחיד. במידה והבצק לא מתאחד- ניתן להוסיף כף מים.
מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר ל-30 דק'.
כעבור 30 דק' מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים את תבנית האפייה. הקפידו להדק את הבצק לדפנות התבנית. מחוררים באמצעות מזלג ומעבירים לתנור לאפייה של כ-10-15 דק' עד שהבצק מזהיב קלות. שימו לב- הבצק לא צריך להיות שחום בשלב זה.
מוציאים מהתנור ומצננים עד להרכבת הקיש.
לטיגון הבצל- מחממים מחבת על להבה בינונית ומרססים בספריי שמן.
מטגנים את הבצלים כ-5 דק' עד שמשחימים קלות. מורידים מהאש ומצננים.
להכנת מלית הגבינות- בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים את השמנת וגבינת הכנען. מתבלים ומערבבים עד למלית אחידה וחלקה. מניחים במקרר עד להרכבת הקיש.
הרכבת הקיש- על גבי הקלתית החצי אפויה, מניחים את הערמונים והבצלים המטוגנים. שופכים מעליהם את מלית הגבינה ומיישרים.
אופים את הקיש 40-50 דק', או עד שהמלית זהובה ויציבה.
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 8 פרוסות)- 235 קק"ל
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 16 פרוסות)- 120 קק"ל